Može tražiti novi klub

Zna se koga je Koeman prvog otpisao i to mu je rekao u lice

Endin Čaušević

Barcelona će ovog ljeta napraviti velike promjene u igračkom kadru, a novi trener Ronald Koeman već je krenuo u akciju.

Koeman je prije nekoliko dana zvanično predstavljen kao novi trener Barcelone i jasno je da je pred njim težak posao. Barcelona je imala sezonu za zaborav u kojoj nisu uspjeli osvojiti trofej, a o debaklu u Ligi prvaka ne treba ni pričati.

Holandski stručnjak je i pored teške situacije odlučio da prihvati poziv i dođe u Barcelonu. Koeman je već krenuo u akciju i prva stvar je da razgovara s igračima na koje više neće računati.

Katalonski Sport objavio je jutros da je Koeman održao sastanak s Arturom Vidalom, te da je on prvi fudblaer kojem je rekao da neće računati na njega i da može tražiti novi klub.

Koeman je objasnio Čileancu svoje zamisli, te ono što želi da napravi u Barceloni. Vidal nije dio tih zamisli i to mu je rekao u lice. Također, špekuliše se čak da bi se Vidal mogao vratiti u Juventus nakon što ga je pozvao Andrea Pirlo. No, šta će biti na kraju od svega toga ostaje nam da vidimo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.