Novi trener Juventusa traži pomoćnike

Pirlo zove i Nestu

Nakon Igora Tudora i Alessandro Nesta je dobio poziv Andree Pirla da se pridruži stručnom štabu Juventusa.

Pirlo je nedavno preuzeo kormilo ekipe Juventusa i došao do svog prvog "pravog" trenerskog angažmana. A kako je prvi angažman teško mogao biti veći, potrebna će mu biti sva moguća pomoć.

Zbog toga Pirlo želi u svom stručnom štabu iskusne stručnjake, ali i osobe koje dobro poznaje (Nesta i Pirlo su nekadašnji saigrači iz reprezentacije Italije).

Tudor se jučer zvanično oprostio od Hajduka i spreman je za posao u Pirlovom stručnom štabu, a njegovim stopama bi navodno mogao i Nesta.

Corriere dello Sport tvrdi da je Nesta dobio Pirlov poziv i da trenutno razimišlja o ponudi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nesta je prošle sezone vodio Frosinone do finala play-offa u Seriji B, ali je njegov tim ipak ostao bez velikog uspjeha jer je poražen od Spezije.

Prije Frosinonea, Nesta je u trenerskoj karijeri vodio Perugiju i Miami FC.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.