Dugo vremena bio slobodan igač

Asmir Suljić realizovao novi inostrani angažman

Admin Čaušević

Asmir Suljić je nakon nekoliko mjeseci bez kluba pronašao novi angažman. Popularni Šejtan s Koševa je realizovao novi inostrani angažman. 

Suljić će karijeru nastaviti u Izraelu nakon što je potpisao jednogodišnji ugovor sa Maccabijem Petah Tikvom koji će se ove sezone takmičiti u najjačem rangu izraelskog fudbala poslije izborene promocije.

Brzonom krilnom fudbaleru je ovo sedmi klub u karijeri. Prve korake napravio je u niželigašu Butmiru, a punu igračku afirmaciju doživio u Sarajevu.

U Mađarskoj je nastupao za Ujpeš i Videoton, jedno vrijeme bio je član ljubljanske Olimpije, a posljednji klub u karijeri mu je bio poljski Zaglebie Lubin.

Do sada u svim vitrinama ima tri značjna trofeja. Slovenski i mađarski kup sa Olimpijom, odnosno Ujpeštom te titulu prvaka Mađarske dok je nastupao za Videoton.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.