I to je moguće

Zbog pobjede Bayerna slave u Liverpoolu, a tuguju u Barceloni

Endin Čaušević

Fudbaleri Bayerna večeras su u finalu Lige prvaka pobijedili PSG sa minimalnih 1:0.

Bayern je ovom pobjedom po šesti put u svojoj historiji osvojio titulu Lige prvaka čime su se izjednačili s Liverpoolom. Uspješniji od njih u ovom segmentu su još samo Milan i Real Madrid.

Pobjedi Bayerna raduju se i u Liverpoolu, dok tuguju u Barceloni. Razlog za to je Philippe Coutinho koji ove sezone igra na posudbu u njemačkom klubu, te je uspio postati prvak Evrope.

Naime, zbog toga će Barcelona morati platiti pet miliona eura na račun Redsa zbog klauzule u ugovoru Brazilca. Bayern je preuzeo troškove za njegovu platu, dok klauzule u ugovoru snosi samo Barcelona.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Tako je igrač kojeg su platili 160 miliona eura osvojio titulu na posudbi u drugom klubu, a Barcelona na račun Liverpoola mora da plati dodatnih pet miliona eura. Zaista nestvarno.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.