Brazilac plakao

Stigao sa zvučnikom, otišao u suzama: Najtužnija scena u Neymarovoj karijeri je susret s peharom LP

Admin Čaušević

Neymar Junior je na finalni susret Lige prvaka stigao sa ogromnim zvučnikom u lijevoj ruci i prepun samopouzdanja da će podignuti pehar.

Međutim, na terenu je bila druga priča. Brazilski supestar je izgubio 47 % lopti koje je dodirnuo, preciznije njih 25 od 57, a nije uspio uputiti niti jedan šut.

Na kraju je Bayern slavio s 1:0, a Neymar završio u suzama. Plakao je on i ranije zbog nekih bolnih poraza, ali nikada nije bio tužan kao sinoć.

Nakon što je Daniele Orsato odsvirao posljednji zvižduk Brazilac je bio neutješan. Prvo ga je tješio David Alaba, a zatim je nekoliko minuta presjedio uplakan na klupi.

Upečatljiv je bio njego susret s peharom Lige prvaka. Nakon što je primio srebrenu medalju sa suzama u očima je prišao peharu i samo ga dodirnuo.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Neymar je u PSG stigao da bi pokazao da može biti vođa i lider, igrati na nivou Lea Messija i Cristiana Ronalda, ali to još ne uspjeva. U utakmici koja je za njega mogla predstavljti "uskrsnuće" na terenu se baš i nije proslavio.

Najskupljem igraču svih vremena plaćenom 220 miliona eura sljedeće sezone predstoji novi pokušaj da PSG-u podari ono zbog čega je i doveden, toliko željenu Ligu prvaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.