Vrhunac karijere

Priča koja tjera suze na oči: Ličnost finala Lige prvaka bio je pomoćni sudija!

Admin Čaušević

Bayern je u finalu Lige prvaka s minimalnih 1:0 pobijedio PSG i tako po šesti put u klupskoj historiji postao prvak Evrope. Mnogobrojne zvijezde oba tima zasijenio je pomoćni sudija Loreno Manganelli. 

Kako je san svakog igrača da zaigraju na velikom finalu, tako se i sudije nadaju da će dobiti priliku da dijele pravdu na najvećoj fudbaskoj utakmici u godini.

Ličnost finala na stadionu La Luz definitivno je bio pomoćnik Manganelli koji je na sebe odmah privukao pažnju prilikom izlaska na teren.

Italijan je dotakao pehar i tako prozvao kletvu da će nešto krenuti po zlu, međutim svoj posao u ulozi linijskog sudije je odradio bez greške.

Kada je počelo intoniranje himne Lige prvaka Magnanelli je neobičnim detaljem opet bio u žiži, dok su svi držali ruke uz tijelo, on je jednu stavio na grudi.

Na kraju meča prilikom ceremeonije kada je dobio odličje od srca se nasmijao i poljubio medalju. Razlog zbog čega je to sve uradio je njegov otac.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Magnanelli je na putu ka dodjeli medalja u kameru pokazao fotografiju svog oca koji je nedavno preminuo od koronavirusa. Nema dileme da bi otac bio ponosan na svog sina.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.