Bayern osvojio Ligu prvaka i počastio Vancouver Whitecaps sa milion eura

Edmir Škorić

Zahvaljujući stavci iz ugovora Alphonsa Daviesa, bivši klub talentovanog Kanđanina Vancouver Whitecaps zaradio je milion eura.

U Vancouveru su imali milion razloga da bodre Bayern sinoć protiv PSG-a, a na kraju su bili sretni jer, pored činjenice da je njihov bivši igrač postao prvak Evrope, zaradili su i milion eura.

To je bio bonus koji je pripadao Kanađanima iz ugovora Daviesa i njemačkog prvaka. Ova klauzula zapisana je u sporazumu između klubova o transferu tada 17-godišnjeg nogometaša u Bayern.

Davies je postao prvi Kanađanin koji je osvojio Ligu prvaka, a ove sezone je u 42 nastupa u dresu Bayerna postigao tri gola uz devet asistencija, no postao je neizostavan u timu Bavaraca.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.