Zeničani će naredne sezone ugostiti najbolje ekipe iz BiH

Zeničani naredne sezone u eliti

OKK Čelik na pressici predstavio dva velika pojačanja

Nakon što je jučer na sjednici Upravnog odbora KSBiH odlučeno da novi član bh.elite za narednu sezonu bude OKK Čelik danas je u prostorijama ovog kluba održana i press konferencija, na kojoj su zvanično prisutnim medijima saopštili da će naredne sezone igrati Premijer ligu, ali su napravili i malo iznenađenje, budući da su na pressu predstavili dvojicu novih igrača, koji bi trebali da budu velika pojačanja u narednoj sezoni.

Riječ je o iskusnom 33-godišnjem krilnom centru Milivoju Božoviću, koji je prošlu sezonu igrao u Mađarskoj. Ovaj sjajni košarkaš bio je dvostruki MVP lige BiH u dresu Kaknja i Slobode, a zanimljivo da je u tim klubovima upravo sarađivao sa sadašnjim trenerom Josipom Pandžom. Božović je karijeru počeo u Lavovima, a osim Kaknja i Slobode igrao je još za Megu, Hemofarm, Budućnost, OKK Beograd, Vojvodinu, Borac iz Čačka, Craiovu, a nastupao je čak i u Maroku.

Drugi košarkaš koji je pojačao Čelik je Haris Ćurevac bek a u Zenicu, dolazi iz Kaknja u čijem dresu je prošle sezone u Ligi BiH bio na prosjeku od 13,4 poena i 4,1 skok.
Ćurevac je karijeru počeo u Bosni, potom je nastupao za Bošnjak i posljednje dvije sezone s dosta uspjeha nosio je dres Kaknja.

Sigurno da će angažman ovih košarkaša Čeliku donijeti novu dimenziju i kvalitete u samoj igri, a ambicije kluba su da postanu stabilni članovi Premijer lige i da ne dozvole više da ispadnu iz bh.elite.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Sigurno da je ulazak u Premijer ligu velika zasluga Uprave kluba na čelu s Goranom Bulajićem, zatim stručnim saradnikom za sport u Gradskoj upravi, Kenanu Uzunoviću, ali i ostalim uposlenicima kluba, trenerima i igračima.

Zenica sigurno zaslužuje da u najljepšoj dvorani ugosti najbolje timove iz BiH.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.