Hoće li OKK Čelik naredne sezone igrati u najvišem rangu?
Zeničani su naredne sezone prvi favoriti u A1 ligi za prvo mjesto i ulazak u Premijer ligu, a sigurno ne bi imali ništa protiv ni da dobiju pozivnicu saveza da ove sezone igraju najviši rang

Mnoge ekipe imaju finansijske probleme

Hoće li OKK Čelik naredne sezone igrati u najvišem rangu?

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Pandemija izazvana korona virusom narušila je stanje u cijeloj državi, svi su osjetili na svojoj koži kada je u pitanju finansijska strana, a posebno kada su u pitanju sportski klubovi i sportisti.

Mnogo nepoznanica vezano je za košarku i najviši rang, ko će igrati naredne sezone, a ko neće? Prema određenim informacijama klubovi koji su izborili najviši rang možda neće biti u mogućnosti zbog finansijske situacije da igraju Premijer ligu.

Ako odustane neka od ekipa, postoji šansa da u najvišem rangu naredne sezone igra OKK Čelik, koji je prošlu sezonu u A1 ligi završio na drugom mjestu iza sarajevske Bosne.

Iz OKK Čelik su spremni da razmotri i tu opciju, a kada je u pitanju ekipa, Zeničani su već u trenažnom procesu tri mjeseca i u tom segmentu su svakako ispred ostalih ekipa.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Sutra će biti održan i Upravni odbor KSBiH, nakon čega će biti poznati mnogi odgovori, a posebno o broju i imenima klubova u najvišem rangu u narednoj sezoni.

Top Komentari

BatonDezitijat
kakav je ovo klosarski klub pravi kostolomci ko da igraju ragni a ne kosarku bruka i sramota na sta je spala.kosarka u BiH kad ovakvi klubovi igraju Prvu ligu
1 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi