OKK Čelik umjesto HKK Posušje u Premijer ligi BiH?
OKK Čelik će nakon pet godina ponovo u zeničkoj Areni dočekati najbolje timove iz BiH

U narednim danima i zvanična potvrda

OKK Čelik umjesto HKK Posušje u Premijer ligi BiH? · Saznajemo

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Mnogo je još nedoumica oko takmičenja u Premijer ligi BiH u košarci, još se ne zna tačan početak sezone ni zvaničan broj klubova, koji će igrati u elitnom rangu.

Pandemija izazvana korona virusom napravila je velike probleme u bh.sportu, a tako i košarci, tako da su mnogi klubovi u veoma teškom položaju.

Ekipa Posušja je prošle sezone izborila ulazak u najviši rang takmičenja, međutim kako saznajemo zbog nedostatka financijskih sredstava oni će odustati od Premijer lige, a svoje su mjesto ponudili OKK Čelik iz Zenice, koji nema ništa protiv povratka u Premijer ligu.

Zvanična potvrda ove informacije trebala bi da bude u ponedjeljak, a u utorak će Zeničani organizovati i press konferenciju na kojoj bi zvanično trebali potvrditi svoje učešće u najvišem rangu.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Podsjetimo prošle sezone Čelik je završio iza sarajevske Bosne u A1 ligi, dok je dvije godine prije igrao finale play-offa za ulazak u Premijer ligu, ali su u tri utakmice poraženi od Gradine, te sezonu kasnije od ekipe Proma.

Sigurno da će povratak Čelika u najviši rang obradovati sve ljubitelje ovog sporta u Zenici, a na Upravi kluba i stručnom štabu jeste da u narednoj sezoni ne budu samo prolaznici u tom takmičenju, nego da Čelik bude stabilan član bh.elite.

Top Komentari

BatonDezitijat
ulaze kostolomci u Premier ligu bruka i sramota za kosarkù kad ovakav klub ulazi u premier ligu glavni im je cilj povrijediti protivnickog igraca nije im bitna kosarka ! Sramota
2 3
Prazina
Bošnjaci već desetljeće cijelo ne razumiju poantu takozvanog profi sporta na ovim prostorima. Dakle, ako želiš imati donekle konkurentan profesionalan klub(u ovom slučaju košarkaški, ali može da se prenese na bilo koji sport) moraš da uložiš ne mala financijska sredstva, da se zadužiš, da zadužiš grad i kanton.............i to sve samo da bi bio konkurentan u ovoj našoj BiH. Nepojmljivo je kakvi šarlatani vladaju kantonima i da likuju na ovakve vijesti koje će za koju godinu dovesti do propasti tih klubova
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi