Bjeloruski novinar Khodasevich pred večerašnji meč

"Kakve su šanse Dynama protiv Sarajeva? Kao i protiv Astane..."

FK Sarajevo večeras (20:00) u Brestu igra meč 2. pretkola Lige prvaka protiv tamošnjeg Dynama.

Domaćim je prema kladionicama favorit, ali ne i izraziti, a da i Sarajevo itekako ima šansi svjesna je i bjeloruska sportska javnost.

Svoje mišljenje o večerašnjem duelu Dynamo Bresta i Sarajeva podijelio je na "Telegram" profilu bjeloruski sportski novinar Nikolay Khodasevich.

"Kakve su šanse Dynamo Bresta da prođe Sarajevo u drugoj rundi kvalifikacija za Ligu prvaka? Kao i ranije sa Astanom, 50-50", napisao je Khodasevich (Dynamo je u prvom pretkolu sa 6:3 izbacio Astanu).

Nastavio je ističući da je šteta što se ponovo meč igra pred praznim tribinama, pa se osvrnuo na pitanje motivacije.

Smatra da je motivacija igrača Dynama u domaćem šampionatu opala i da nije ni blizu onakva kakva je bila u prošloj, šampionskoj, sezoni. Međutim, ističe da je u eurokupovima priča potpuno drugačija i da je to jedan od faktora na osnovu kojih Dynamo može graditi optimizam.

Drugi je iskustvo. Iako podsjeća da i Sarajevo ima nekoliko igrača koji su igrali u grupnoj fazi Lige Evrope, Khodasevich ističe da je ukupno evropsko iskustvo fudbalera Dynamo Bresta puno veće.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Na kraju pomenuti bjeloruski novinar upozorava na opasnosti koje prijete Dynamu:

"Sarajevo ima dobar ofanzivni dio ekipe. Ovo može biti problem. Dynamo nikada nije impresionirao defanzivno... To možda nije konkretno zbog defanzivnih igrača, nego zbog balansa".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.