Bjelorusi predstavljaju Sarajevo: Bosanci imaju bivšeg igrača Dynamo Minska i učesnika Mundijala

Pred večerašnji meč u Brestu

Bjelorusi predstavljaju Sarajevo: Bosanci imaju bivšeg igrača Dynamo Minska i učesnika Mundijala

Večeras FK Sarajevo gostuje u Brestu kod tamošnjeg Dynama, protiv kojeg će pokušati zboriti treće pretkolo Lige prvaka.

Interesovanja za ovu utakmicu svakako ima i u Bjelorusiji, a jedan od bjeloruskih portala koji pred večerašnji meč u Brestu "predstavlja" bh. šampiona je i Tribuna.com.

Pomenuti portal donosi tekst u kojem odmah podsjeća na skori okršaj Sarajeva sa BATE-om, prošlog ljeta u trećoj rundi kvalifikacija za Ligu Evrope, pa se okreće igračkom kadru bh. šampiona.

Tribuna se osvrnula na igrače koji su pojačali Sarajevo u prethodnom periodu, pa izdvojila i veznjaka Aleksandra Pejovića koji je u augustu potpisao za tim sa Koševa i koji je Bjelorusima itekako zanimljiv.

Pejović je od ljeta 2019. do početka 2020. godine igrao za bjeloruski Dynamo Minsk i kako se navodi ovaj klub ga je želio još zadržati, ali je "njegova trudna supruga insistirala da on bude blizu svoje domovine". On je nakon napuštanja Minska polusezonu proveo u Radničkom iz Niša, da bi nedavno potpisao za Sarajevo.

Napravljen je osvrt i na "veoma zanimljivog krilnog fudbalera" Matthiasa Fanima koji je također tek stigao u Sarajevo, ali posebno i na Tinu Svena Sušića koji je sa reprezentacijom BiH 2014. godine učestvovao na Svjetskom prvenstvu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Kratko se Tribuna dotakla i odlazaka sa Koševa, ali i trenera Vinka Marinovića.

Ipak, Bjelorusi će tek večeras kako treba upoznati ekipu Sarajeva. Nadajmo se da će se bh. prvak u najboljem svjetlu pokazati u Brestu.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pjanke.sa
Jel ovo stvarno tekst o nasem igracu koji jos nije dobio dozvolu da igra? Joj novinarcicu koke te posr.ale
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi