Zbog ljubavi prema bivšem klubu: Cavani odbio Juventus

Urugvajski napadač Edinson Cavani je slobodan igrač od isteka ugovora sa PSG-om.

Da će napustiti Park prinčeva znalo se od ranije, pa već dugo traju špekulacije o tome gdje bi mogao nastaviti karijeru.

Navodno je blizu realizacije bio njegov odlazak u Benficu, ali je isti propao zbog Urugvajčevih zahtjeva po pitanju plate. Potom su se pojavile informacije da bi čak mogao u Real Madrid ukoliko Kraljevi ovog ljeta prodaju Luku Jovića i Mariana Diaza.

Sky Sport Italia sada tvrdi da je "El Matador" imao ponudu Juventusa i da je mogao ovog ljeta sklopiti saradnju sa Starom damom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ipak, Cavani je navodno ovu priliku odbio i to zbog ljubavi prema svom nekadašnjem klubu, Napoliju. Jednostavno nije želio u redove omraženog rivala.

Edinson Cavani je za Napoli nastupao od 2010. do 2013. godine. U dresu ovog kluba je odigrao 138 utakmica i postigao 104 gola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti