Čekaju se rivali bh. klubovima za drugo pretkolo Evropsko lige

Tottenham, Milan, Wolfsburg... Koga sve mogu dobiti bh. timovi u novom žrijebu?

Edmir Škorić

Još uvijek nije poznata kompletna lista potencijalnih rivala bh. klubovima u drugom pretkolu Evropske lige, ali nema sumnje da ih čekaju teški rivali.

FK Borac i HŠK Zrinjski naći će se u žrijebu 2. pretkola Evropske lige. Banjalučani su prošli 1. pretkolo pobijedivši Sutjesku s 1:0, Zrinjski je nadigrao Differange iz Luksemburga (3:0). Susret između Maccabi Haife i Željezničara tek treba da se odigra, no i Plavi bi mogli da se nađu u žrijebu parova 2. pretkola Evropske lige. FK Sarajevo je nakon poraza od Dynamo Bresta ispalo u 3. pretkolo Evropske lige i u utorak će sazanti rivala. Dan ranije, ponedjeljak, bit će obavljen žrijeb parova 2. pretkola Evropske lige.

Borac je nenositelj i kao takav može da za protivnika dobije mnoge velike timove. Potencijalni rivali Banjalučanima su Tottenham, Galatasaray, Milan, Glasgow Rangers, Wolfsburg, a tu su i Malme, BATE Borisov, Basel, Granada, APOEL, Kopenhagen, Standard, Rosenborg i Dinamo Moskva. Između ostalih mogući rivali Borca su i Žalgiris, Aarhus, Motherwell, Hartberg, Lech Poznan, Jablonec, Kolos, Willem II, TNS, Hajduk Split, Rio Ave, MOL Fehervar, Reims, Hapoel Be'er Sheva, Apollon, Partizan i Steaua.

Isti rivali bi mogli doći i Željezničaru ukoliko tim Amara Osima pobijedi Maccabi Haifu 10. ili 12. septembra, ovisno kada će se odigrati taj meč.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Zrinjski je nositelj, pa će imati nešto lakšeg potencijalnog rivala, a na listi su i CSKA Sofia, Bačka Topola, Kukeši, Servette, Aris, OFI, Olimpija, Ventspils, Goteborg, Osijek, Lincoln, Hammarby, Viking, Bodo/Glimt, Honved, Riteriai, Kaisar, Neftči Baku, Shamrock, B36 Torshavn, Lokomotiv Plovdvid, Botosani, Piast, Hibernians, DAC, Lači, Renova, Teuta, Sfantul Gheorghe, Coleraine, Bala Town i Tbilisi.

Žrijeb za narednu rundu kvalifikacija za Evropsku ligu na programu je 31. augusta, a mečevi se igraju 17. septembra. Igrat će se ponovo samo jedna utakmica i žrijeb će odlučiti ko će biti domaćin.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.