Greenwood napustio Topnike

Leeds se pojačao iz Arsenala

Adnan Beganović

Novi član Premiershipa, Leeds United, doveo je iz Arsenala veliku nadu engleskog fudbala, Sama Greenwooda.

Transfer 18-godišnjeg ofanzivnog fudbalera koji je nastupao za mladi tim Arsenala potvrdio je i klub iz Londona.

Neslužbeno, Arsenal će na ime obeštećenja inkasirati 1.5 miliona funti s tim da obeštećenje uz bonuse može narasti na 3 miliona funti.

Greenwood je u Arsenal stigao prije dvije godine iz Sunderlanda, a nakon što je transfer realizovan oglasio se i na svom twitter profilu:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Želim da se zahvalim Arsenalu i njegovim navijačima za predivne dvije godine moje karijere. Bila mi je velika čast igrati za Arsenal".

Greenvood je po dolasku u Arsenal igrao za U-18 tim da bi nakon dobrih igara bio prekomandovan u U-23. Za omladinske selekcije Engleske odigrao je 20 utakmica i pritom je postigao 13 pogodaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti