Na testiranju u Izraelu Hajdarević je bio pozitivan

Bekrić i Hajdarević negativni na testiranju u Sarajevu

Samir Mlaćo

Još jedan nogometaš Željezničara koji je bio pozitivan na koronavirus na testiranju u Izraelu danas je saznao nove rezultate.

Radi se o Harisu Hajdareviću čiji je nalaz pokazao da je negativan, kao i jučer kod Luke Miletića te Luke Juričića koji su bili negativni.

Sa Grbavice je potvrđeno da je negativan i Samir Bekrić koji je bio među pozitivnim na osnovu testiranje koje su Plavi obavili prije puta u Izralel, te je ostao u Sarajevu.

Željezničar nije igrao meč sa Maccabijem, a jučer je Evropska fudbalska federacija donijela je odluku da se meč Maccabi Haifa - Željezničar ponovo odigra u Izraelu.

UEFA je saopštila zvaničnu odluku da se otkazani meč ponovo odigra u Izraelu. Utakmica se po odluci treba odigrati do 12. septembra, a klubovi su dužni dogovoriti datum i satnicu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Željezničar je najavio kako će uložiti žalbu na ovu odluku i još jednom zahtjevati da se utakmica odigra na neutralnom terenu.

Da li su Izraelci "varali" sa testovima, ostat će tajna.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.