Torreira napušta Arsenal

Arteta otpisao veznjaka: Današnjim potezom mu poručio da krene za Italiju

Edmir Škorić

Meksički reprezentativac Lucas Torreira nije bio u rosteru Arsenala za današnji meč Community Shielda protiv Liverpoola.

Tim je potezom menadžer Topnika Mikel Arteta Torreiri poručio da je vrijeme da spakuje stvari i napusti London, a njegova nova destinacija trebala bi biti Italija.

Za Torreiru se za sada zanimaju Roma, Torino i Fiorentina, dok je raniji interes Milana ipak nestao.

24-godišnjak je veći dio karijere proveo u Italiji s Pescarom i Sampdorijom nego je prešao u Arsenal u ljeto 2018. godineza 28,65 miliona eura.

Međutim, Meksikanac nije dio Artetinih planova i stoga se vjeruje da će do kraja prelaznog roka napustiti London i zaigrati u nekom od italijanskih klubova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.