Prošlo je devet godina od čuvene utakmice: Kako je onakav United mogao tako poniziti Arsenal?

Osam golova u mreži Topnika

Prošlo je devet godina od čuvene utakmice: Kako je onakav United mogao tako poniziti Arsenal?

E. Škorić

Na današnji dan 2011. godine odigrana je jedna od bizarnijih utakmica engleskog Premiershipa.

U 26 godina vladavine Sir Alexa Fergusona Manchester je odigrao mnoge utakmice, ostvario velike pobjede, imao trofeja i titula, ali posebno će se pamtiti taj 26. avgust 2011. godine i pobjeda nad Arsenalom.

Prije utakmice je United bio oslabljen, a u timu su od prve minute bili Tom Cleverley, Anderson i Danny Welbeck, a kada zante da su u odbrani igrali Phil Jones, Jonny Envas i Chris Smalling, onda se zapitate kako je moguće dobiti nekoga sa 8:2? A još je taj "neko" bio Arsenal.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Wayne Rooney je postigao tog dana hat-trick, Ashley Young je postigao dva gola, dok su po jedan gol dali Welbeck, Nani i Ji-Sung Park za visokih 8:2 u Teatru snova.

Golove za Arsenal postigli su Walcott i Robin van Persie, dok je u 77. minuti Jenkinson isključen. Za Wengerove Topnike tada su igrali: Szczesny, Jenkinsonm, Djourou, Koscielny, A. Traore, Ramsey, Coquelin, Rosicky, Walcott, Van Persie i Aršavin.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Salihović23
SAF
1 0
lopov84
Zato sto je sastav za 6 golova bio bolji od arsenalovog
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi