Napušta Ajax

Neočekivan transfer Van de Beeka: Na pragu je potpisa za klub iz Manchestera

Edmir Škorić

Donny van de Beek nalazi se na izlaznim vratima Ajaxa.

Nizozemski reprezentativac već dugo se povezuje sa velikanima evropskog nogometa, a najbliže je najprije bio Real Madrid, zatim Barceloni nakon dolaska Ronalda Koemana, a sada se dovodi u vezu sa Manchester Unitedom.

Sjajni veznjak je, prema riječima jednog od nizozemskih novinara, na pragu potpisa za Manchester United, a da se nešto dešava pokazala je i odluka trenera Ajaxa Erika ten Haga, koji je ovog nogometaša izostavio za prijateljski meč s Eintrachtom.

Očigledno je veznjak spreman da krene dalje, a čini se da će njegova nova destinacija biti Manchester.

S tim u vezi, Barcelona će pokušati da kupi Giorgija Wijnalduma, sjajnog veznjaka Liverpoola kojeg je u reprezentaciji Nizozemske trenirao Koeman.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.