"Bojao sam se za svoj život i neću se ispričati jer bi to značilo da sam kriv"

Harry Maguire u intervjuu za BBC

"Bojao sam se za svoj život i neću se ispričati jer bi to značilo da sam kriv"

E. Škorić

Štoper engleskog velikana Manchester Uniteda, Harry Maguire, dao je intervju za BBC Sport i naravno fokus je bio na dešavanja iz Grčke.

Maguire je bio dio skandala na otoku Mykonos. Najprije se potukao s drugom grupom ljudi, a zatim završio s lisicama na rukama zbog prijetnji policiji i uvreda na račun grčke države i njenih pravosudnih organa. Grčki sud proglasio ga je krivim i osudio na 21 mjesec i 10 dana zatvora zbog težeg napada, odupiranja pri hapšenju i pokušaja podmićivanja policije.

Nakon presude u utorak, Maguire je najavio da će uložiti žalbu. Nešto što je potvrdio i njegov klub Manchester United. Novo suđenje održat će se kad-tad u sljedeće dvije godine.

"Bilo je grozno čuti da sam osuđen. Nisam mogao vjerovati", kaže 27-godišnjak tokom intervjua za BBC.

Maguire istodobno negira da je pretukao ili čak dotaknuo policiju. Stoga se ne namjerava izviniti.

"Ako se ispričate, vjerojatno ste učinili nešto pogrešno. Ne osjećam da sam učinio nešto loše. Ne želim to nikome. Očito je da je situacija bila teška za jedan od najvećih svjetskih klubova. Žalim što sam izložio navijače i klub ovome. Ali nisam učinio ništa loše", tvrdi engleski reprezentativac i nastavlja:

"Ova se situacija mogla dogoditi bilo kome i bilo gdje. Mnogo su me udarali po nogama. Paničario sam i osjećao sam se nelagodno. Bojao sam se za svoj život".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kapiten Uniteda nadalje kaže da je njegova porodica ta koja najviše trpi te ističe kako on zna istinu.

"Znam šta se dogodilo te noći. Kad pričam o tome, malo se naljutim. Krenut ću dalje jer sam mentalno dovoljno jak", zaključuje Maguire.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi