Fortuna okrenula leđa bh. šampionu

Sarajevo igra u trećem pretkolu EL, sreća pogledala Ludogorets i Tiranu

Admin Čaušević

Sarajevo će sutra saznati svog narednog evropskog protivnika, ali vrlo lako se moglo desiti da Bordo tim ne bude u sutrašnjem žrijebu. 

Pošto je bh. šampion ispao u drugom pretkolu Lige prvaka i automatski će imati status nositelja u žrijebu trećeg pretkola Europa lige.

U žrijebu staze šampiona učestvovat će osam gubitnika drugog pretkola Lige prvaka i deset pobjednika drugog pretkola Europa lige.

Prema UEFA-inom pravilniku dva od deset gubitnika automatski preskače treće pretkolo i osigurava nastup u play-offu. Sreća je okrenula leđa Sarajevu.

Naime, žrijebom je odlučeno da u trećem kolu neće igrati Ludogorets i Tirana, objavili su slovenski mediji.

Tako će osim Sarajeva sutra u žrijebu status nositelja još imati Celtic, Legia, Sheriff, Cluj, Suduva, Klaksvik i Celje.

Inače, žrijeb parova staze šampiona u drugom pretkolu Europa lige izgleda ovako:

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Inter Escaldes - Dundalk
KuPS - Slovan Bratislava
Linfield - Floriana
Riga - Tre Fiori
Djurgården - Europa
Flora Tallinn - KR Reykjavík
Sileks - Drita
Astana - Budućnost Podgorica
Ararat-Armenia - Fola Esch
Connah's Quay Nomads - Dinamo Tbilisi

Sutrašnjim žrijebom će biti odlučeno s pobjednikom kojeg para od deset nabrojanih će u trećem pretkolu igrati Sarajevo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.