Radnik dva puta bolji u posljednjih 20 mečeva, ali Bordo tim pobjedu u Bijeljini čeka od 2017.

Šta kaže tradicija?

Radnik dva puta bolji u posljednjih 20 mečeva, ali Bordo tim pobjedu u Bijeljini čeka od 2017.

Adnan Beganović

U okviru 6. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine danas će u Bijeljini snage odmjeriti Radnik i Sarajevo.

Izuzetno bitan meč za obje ekipe u koji aktuelni prvak naše zemlje ulazi kao apsolutni favorit. Istina, Sarajevo je "umorno" od evropskih nastupa, no svjesni su u Bordo taboru da im ova utakmica može mnogo donijeti i pred nova iskušenja u Premijer ligi ali i u evropskim mečevima.

S druge strane, Radnik za razliku od nekih ranijih godina, ima igrački lošiju ekipu, no iskusni trenerski vuk Slavko Petrović je svjestan toga pa njegovi izabranici igraju "tvrdo". Rijetko gube, ali rijetko i pobjeđuju pa može se očekivati neizvjestan meč.

A, tradicija? Ona često može igrati značajnu ulogu, a recimo u posljednjih 20 premijerligaških mečeva ovih ekipa Radnik je slavio samo u dva navrata.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Međutim, te pobjede ostvarene su u 2018. godini i obje su fudbaleri Radnika ostvarili u Bijeljini. Posljednja četiri meča odigrana u Semberiji aktuelni bh. prvak nije slavio.

Osim već dva pomenuta poraza dva meča su završila bez pobjednika, a posljednji put Bordo tim je u Bijeljini slavio 23. septembra 2017. godine i to rezultatom 4:1. Dva pogotka za Sarajevo postigao je u tom meču Mersudin Ahmetović, dok su po jednom mrežu domaćih pogađali Marko Mihojević i Krste Velkoski.

Prije pomenutih pobjeda u 2018. godini, Radnik je posljednji put bio bolji od Sarajeva 24. novembra 2012. godine, a zanimljivo da je u porazu 2:1 jedini pogodak za Sarajevo postigao aktuelni sportski direktor Emir Hadžić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pjanke.sa
Rusimo tradiciju, nema od toga nista. Samo jako, trka i u krug lopta. Okolo naokolo da km se zamanra hajmo i idemooooooooo
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi