Foto: SportSport.ba

U čast njemačkom trenerskom velikanu

Jurgen Klopp "dobio ulicu" u Tuzli!

Edmir Škorić

Jedan od najboljih nogometnih trenera na svijetu, Jurgen Klopp, dobio je 'ulicu' u Tuzli.

Neposredno u blizini stadiona Tušanj osvanula je ploča na kojoj piše: "Ulica narodnog heroja Jurgena Kloppa". Nije poznato ko je "dodijelio" jednu od tuzlanskih ulica velikom njemačkom treneru, ali pretpostavit ćemo da se radi o velikom navijaču Liverpoola.

Redsi su 30 godina čekali na titulu u Engleskoj, a dolazak Kloppa sve je promijenio na Anfieldu. Osvojena je i ta titula, a sezonu ranije i Liga prvaka.

Klopp je apsolutni heroj navijača Liverpoola, ali i jedan od najdražih trenera mnogim neutralnim navijačima širom svijeta, što zbog svoje jednostavnosti, stručnosti, karizme, veselog i pozitivnog duha i izuzetnog nogometnog umijeća.

Klopp je rođen u Stuttgartu, a u trenerskoj karijeri je prije Liverpoola vodio ekipe Mainza i Borussije Dortmund.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.