Foto - EPA

Izbor predsjednika je jako bitan

Kada će Messi donijeti konačnu odluku o karijeri?

Midhat Šljivak

Lionel Messi je nakon velike drame odlučio da ostane u Barceloni.

Iako je zatražio da ga klub oslobodi obaveza kako bi karijeru mogao nastaviti negdje drugo, Messi je nakon silnih rasprava na kraju odlučio da ostane u Barceloni barem do ljeta 2021. godine.

Ne zna se međutim još uvijek da li će Argentinac karijeru i završiti u redovima katalonskog velikana. Messi je bio jasan da nema namjeru da više sarađuje sa aktuelnim predsjednikom Josepom Marijom Bartomeuom, ali je na to primoran dok je ovaj u klubu.

Bartomeu će vjerovatno otići nakon predsjedničkih izbora koji će se održati u martu naredne godine, a upravo će nakon toga Leo odlučiti šta će biti sa njegovom karijerom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

On će razgovarati sa novim predsjednikom, želi vidjeti kakav projekat mu nudi, ali prema navodima AS-a, saslušat će i ponude drugih klubova koji su zainteresovani za njegove usluge.

Messi će konačnu odluku donijeti dakle na proljeće naredne godine, a do tada ćemo još uvijek moći uživati u njegovim igrama u dresu Barcelone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.