Messi i Koeman sutra razgovaraju u četiri oka

Imat će jedan drugom šta da kažu

Messi i Koeman sutra razgovaraju u četiri oka

Edmir Škorić

Lionel Messi je odlučio na kraju ostati u Barceloni i sada će biti fokusiran isključivo na pripreme Katalonaca.

Messi je u jednom trenutku zatražio raskid ugovora i želio je da napusti klub poslije 16 sezona, ali je shvatio da mu ne vrijedi klauzula o jednostranom raskidu, pa je bio primoran promijeniti odluku. Sada, kada je već ostao, želi se u potpunosti fokusirati na ono što slijedi.

Ono što je sada najvažnije jeste da Messi "izgladi" sa Ronaldom Koemanom, novim trenerom. Prethodno su imali jedan sastanak i on nije bio uspješan, no sada će ponovo sjesti i to u ponedjeljak od 17:30 sati.

Koeman će sada pokušati da ohrabri Messija, da mu kaže kako ima puno povjerenje u njega, dok je na ranijem sastanku isticao isključivo da je ovaj projekat u kojem "pojedinac nije najvažniji", što je donekle i natjeralo Messija da zatraži raskid ugovora.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Koeman također želi da sazna šta se to nalazi u glavi Messija i o čemu razmišlja. Tražit će od Argentinca potpuni fokus na ono što donose promjene u smislu novih treninga, novih pravila i nekih novih rutina. S druge strane, Messi će Koemanu objasniti da je saga prošlost i da je sada maksimalno spreman voditi Barcelonu do uspješne sezone.

Naravno, Messi traži da ima potpuno poštovanje i odgovornosti kao i do sada i da ostane lider tima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi