Rutinski trijumf

Vladavić i Memić vodili Radnik do rutinske pobjede

S. Grebović

U posljednjoj utakmici 5. kola Prve lige Federacije BiH Radnik je danas u Hadžićima bio bolji od Igmana rezultatom 2:0.

Domaći su puno bolje otvorili susret što im se isplatilo već u 16. minuti i to nakon penala. Odgovornost je preuzeo Vladavić i rutinski matirao golmana Jamakovića.

Upravo je gostujući čuvar mreže najzaslužniji što domaći nisu postigli još koji gol do kraja prvog dijela, jer su i nakon pogotka silovito napadali i stvarali šanse.

Najbliže istom bio je Fejzić u 21. minutu koji je nakon kornera pogodio stativu i to nakon što je lijepo skočio i šutirao glavom. Gosti su se malo probudili i stidljivo zaprijetili u par navrata, ali ništa ozbiljnije.

Najbolju šansu za gol imali su u 73. minuti kada je Carvalho imao priliku iz penala poravnati, no njegov šut je otišao visoko preko gola. I onda kako to obično biva, kada ne iskoristite svoje šanse slijedi kazna.

Već u narednom napadu Memić je pogodio za rezultat 2:0 koji će se na kraju ispostaviti i konačnim.

Radnik je nakon uvodna tri poraza vezao dvije pobjede i sada je deseti sa šest bodova, dok su Konjičani nakon prvog poraza u sezoni deveti sa istim brojem bodova.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Prva liga Federacije, 5. kolo:

Radnik Hadžići - Igman Konjic 2:0

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti