Član stručnog štaba BiH nakon poraza od Poljske

Cviko: U budućnosti će biti drugačiji kriteriji za slanje poziva

Reprezentacija BiH je večeras na Bilinom polju odigrala drugu utakmicu Lige nacija, protiv reprezentacije Poljske.

Dobri su Zmajevi bili u prvom dijelu, poveli sa 1:0, ali su Poljaci pred odlazak na odmor poravnali, a onda u nastavku stigli do preokreta i pobjed od 1:2.

Nakon utakmice kratko je za Nova BH govorio Rusmir Cviko, član stručnog štaba selekcije BiH.

"Vidite, nijedan poraz nije lijep, a pogotovo ne ovaj na našem terenu. Imali smo određene rotacije, promijenili smo sedam igrača u odnosu na prošlu utakmicu. Išli smo svjesno u rizik, da vidmo šta nam mogu dati svi igrači. Ovo nam je dalo neki uvid, malo drugačije ćemo razmišljati po pitanju poziva i drugačije ih slati. U budućnosti ćemo drugačije postavljati kriterije što se tiče poziva", rekao je Cviko, pa nastavio:

"Stručni štab se u razgovoru sa selektorom tako dogovorio, da imamo 25 igrača, da možemo rotirati i pokušati vidjeti maksimuim svakog igrača u ovim utakmica, a onda da se okrenemo baražu, ali i da naravno ne zapostavimo Ligu nacija".

"Imali smo peh, povredu Gojaka na poluvremenu, nismo znali šta je sa njim do početka drugog, pa smo na brzini zagrijali Višću. Ubacili smo Džeku u formacijji 4-4-2, bilo je još povreda. Ali imali smo i mi još šansi u drugom poluvremenu, mada je rezultat vjerovatno objektivan. Ipak, ostaje žal da se mogao izvući barem bod... Cilj je svakako zadržati se u Ligi A, ostaje žal što nismo iskoristili ove šanse, ali ostaje nam poboljšati realizaciju, okrenuti se budućnosti, biti pozitivan, napraviti zdravu cjelinu i biće to dobro...", nastavio je Cviko.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Reprezentacija se sada okreće baražu za EP i prvom meču protiv Sj. Irske.

"U svakom slučaju velika i teška utakmica. Biće urađena duboka analiza i današnje utakmice i utakmice protiv Italije. Pokušat ćemo analizirati i ispraviti greške, analizirati protivinika... Nadam se da ćemo pobijediti tu utakmicu, otići u finale baraža, tu također pobijediti i otići na EP", rekao je Cviko.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.