Plavi otputovali u Izrael

Kosorić: Nije sramota reći da je Maccabi favorit, ali ako budemo pravi...

Ekipa FK Željezničar je danas, ponovo, krenula put Izraela gdje bi trebala odmjeriti snage sa Maccabi Haifom u prvom pretkolu Lige Evrope.

Nakon svih problema i novih testiranja plava ekspedicija se zaputila ka Izraelu, a pred polijetanje aviona sa sarajevskog aerodroma kratko je za klupski sajt govorio Aleksandar Kosorić.

"Turbulentan je period iza nas, malo smo ispali iz nekog trenažnog procesa u kojem smo bili, sigurno nas je poremetila ova pauza od osam dana bez treninga, ali prethodnih dana ekipa je jako kvalitetno radila i mislim da smo vratili taj neki dio fizičke spreme koji smo izgubili u tom periodu. Psihički ekipa je spremna i putujemo sa željom da damo svoj maksimum, da se predstavimo u najboljem mogućem svjetlu", rekao je Korosić, pa govorio o svojim očekivanjima od utakmice:

"Znamo svi da je Maccabi kvalitetna ekipa, gledali smo ih kroz video analize i oni su, nije sramota reći, favoriti u ovoj utakmici, ali mi imamo pravo da se nadamo. Mislim da ako budemo pravi u svakom trenutku, ako damo svoj maksimum na terenu za svaku loptu, za svaki duel imamo pravo da se nadamo nečemu".

Duel Maccabi - Željezničar je zakazan za sutra u 19:00h.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.