Dva dana uoči duela sa Željezničarom Maccabi ostao bez ofanzivca

Awad karijeru nastavlja u Lechu

Dva dana uoči duela sa Željezničarom Maccabi ostao bez ofanzivca

Adnan Beganović

Dva dana uoči meča prvog kola kvalifikacija Evropa lige protiv Željezničara, mladi napadač Muhammed Awad napustio je Maccabi Haifu.

Prema pisanju izraelskih medija Awad će karijeru nastaviti u Lech Poznanu.

Izraelski mediji pišu da mladi ofanzivac nije prisustvovao sinoćnjem treningu te da je otputovao u Poljsku gdje će staviti potpis na ugovor sa klubom u kojem je svojevremeno sjajne partije pružao veznjak Željezničara Semir Štilić.

U protekloj sezoni Awad je upisao 16 ligaških nastupa za Maccabi. Uglavnom je priliku dobija sa klupe za rezervne igrače, a za 373 minute provedene na terenu postigao je tri pogotka.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

U 1. kolu aktuelne sezone u meču u kojem je Maccabi bio bolji od Hapoel Hadere (2:1) Awad je bio na klupi za rezervne igrače, a priliku za igru dobio je u 85. minuti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi