Naslijedio Igora Tudora

Hari Vukas novi trener Hajduka! · Zvanično

Esmer Oštraković

Bivši trener Zrinjskog, Hari Vukas, zvanično je predstavljen kao novi trener Hajduka.

Sa njim će u stručnom štabu biti Jurica Vučko, Toni Golem, Hrvoje Sunara, Toni Modrić i Šime Veršić.

On ovu poziciju preuzima nakon što je dosadašnji trener Igor Tudor otišao u Juventus gdje će biti pomoćnit Andrea Pirlu.

"Zadovoljstvo mi je potvrditi Harija za glavnog trenera te ostatak stručnog stožera koji nastavlja surađivati s njim. U jednom senzibilnom periodu tranzicije odradio je odličan posao. Za bilo koju osobu dosta je zahtjevan taj prelazak iz pomoćnog u glavnog trenera, ali ekipa ga je odlično prihvatila i prepoznali smo tu sinergiju koju je trener postigao s igračima", između ostalog je istaknuo sportski direktor Hajduka Ivan Kepčija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.