Foto - fkborac.net

Vlado Jagodić pred dolazak na Koševo

"Vinko mi je prijatelj, sada i ljuti protivnik, ali želim rezultat kojim ostajemo na prvom mjestu"

Midhat Šljivak

FK Borac sutra u  7. kolu Premijer lige BiH gostuje FK Sarajevo.

Deset godina Borac nije slavio na Koševu. Posljednji put su na terenu slavili 2010. godine sa 1:0, a tri godine kasnije su pobjedu upisali za zelenim stolom zbog utrčavanja domaćih navijača u 70. minuti meča.

Trener Vlado Jagodić je optimističan . Respektuje Sarajevo, ali vjeruje u dobar rezultat

"Čeka nas derbi kola, susret dvije ekipe koje su trenutno na prvoj i trećoj poziciji na tabeli, uvažavajući da Sarajevo ima i utakmicu manje. Nije nam trebalo ovo u Prnjavoru, ali se desilo i ništa ne možemo popraviti. Ostaje negativan utisak i žal što nismo ostvarili ono što smo željeli u Kupu Republike Srpske, takmičenju u kojem Borac mora da ima ambicije", rekao je Jagodić i nastavio je:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Kada je derbi, sve je moguće. Ko ima kakve rezultate, tradiciju o tome ne želim da pričam. Sarajevo je klub za respekt. Trener Vinko Marinović, moj prijatelj, bivši igrač i saigrač, sada ljuti protivnik, nema poraz u prvenstvu i to treba naglasiti. Čeka nas težak zadatak, ali u tome je draž fudbala."

"Tokom reprezentativne pauze dobro smo radili i vjerujem da možemo odigrati kvalitetnu utakmicu. Nakon dva poraza u derbijima protiv Željezničara i Širokog Brijega, idemo praktično kompletni i uvjeren sam da na Koševu možemo ostvariti rezultat koji nas ostavlja na prvom mjestu", rekao je Vlado Jagodić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.