Borac u Premijer ligi posljednji put pobijedio Sarajevo za "zelenim stolom"

Sarajevo 9 utakmica bez poraza

Borac u Premijer ligi posljednji put pobijedio Sarajevo za "zelenim stolom"

A. Beganović

Derbi 7. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine sutra će odigrati Sarajevo i Borac.

Nakon reprezentativne pauze ponovo stižu premijerligaška uzbuđenja, a već sutra ljubitelji domaćeg klupskog fudbala će moći uživati.

Na Koševo stiže lider premijerligaške karavane, banjalučki Borac, koji će pokušati prekinuti negativan niz u duelima sa aktuelnim bosanskohercegovačkim prvakom.

Borac u prvenstvenim duelima nije slavio protiv Sarajeva u posljednjih devet utakmica. U tom periodu Sarajevo je ostvarilo šest pobjeda, dok su tri meča završena bez pobjednika.

Zanimljivo je da su Banjalučani posljednji prvenstveni trijumf protiv Sarajeva upisalii 25. septembra 2013. godine. Slavili su 3:0 na Koševu ali pobjedu nisu izvojevali na terenu, odnosno Borac je trijumfovao službenim rezultatom jer je meč prekinut u 70. minuti nakon što je nekoliko navijača Bordo tima utrčalo na teren.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Osim poraza za zelenim stolom Sarajevo je tada kažnjeno i sa 8.000 KM te je naredna dva domaća susreta moralo odigrati pred praznim tribinama.

Izuzmemo li taj trijumf, Borac je posljednji put Sarajevo u prvenstvu savladao 26. novembra 2011. godine. U Banjoj Luci je bilo 2:0, a golove su postigli nekadašnji trener ovog kluba Branislav Krunić te Saša Kajkut koji će i sutra prijetiti odbrani Sarajeva. Te sezone Borac je slavio i na Koševu 1:0, a oba ova meča Banjolučane je s klupe predvodio Vlado Jagodić, aktuelni trener Borca.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

magistar
Borac u gostima ne moze pobijediti ni Ljubić iz Prnjavora.
4 1
LevoKrilo
Idemo Sarajevo! Sa dobrom igrom i pobijedom aBda da lagano ucrtavamo put prema našem cilju...
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi