Detalj sa susreta Sarajevo - Borac 1:2

U okviru četvrtfinala Kupa BiH?

Ko je bio trener Borca kada je posljednji put slavio na Koševu?

A. Beganović

U okviru 7. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na Koševu će snage odmjeriti Sarajevo i Borac.

Biće to duel trenutnog lidera premijerligaške karavane i aktuelnog bosanskohercegovačkog prvaka koji je jedina neporažena ekipa u Premijer ligi.

I bez obzira što je Borac trenutno bodovno uspješniji (utakmica više), Sarajevo u ovaj duel ulazi kao favorit, a svakako da ne treba zaboraviti ni tradiciju koja je na strani Bordo tima.

Već smo pisali da je u prvenstvenim duelima Borac posljednji put savladao sarajevo 2013. godine i to za zelenim stolom, no treba ipak istaći da su Banjalučani posljednju pobjedu protiv Sarajeva na Koševu upisali u okviru Kupa Bosne i Hercegovine.

Prije nekih pet i pol godina, Borac je u prvom meču četvrtfinala Kupa BiH slavio na Koševu 2:1 pa pobjeda Sarajeva 1:0 u Banjoj Luci je zapravo bila Pirova.

Pogotke za Borac u posljednjoj pobjedi na Koševu postigli su Jevrić i Subić, dok je za Sarajevo pogodio Okić. A, zanimljivo je i to da je ekipu iz grada na Vrbasu tada s klupe predovidio aktuelni šef struke Sarajeva, Vinko Marinović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U toj utakmici, među prvih 11 u oba tima bio je i po jedan igrač iz aktuelnih kadrova. Radi se o Krsti Velkoskom i Aleksandru Subiću.

Za Sarajevo su meč počeli: Bandović, Protić, Barić, Kovačević, Stojčev, Okić, Velkoski, Tatomirović, Duljević, Cimirot, Radovac, dok su za Borac počeli: Ružić, Pilipović, Jevtić, Predragović, Jović, Stokić, Subić, Kostić, Bečelić, Grujić, Radinović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.