Foto - AC Milan

Pitao ga za broj 8

Tonali napravio zanimljiv potez nakon potpisa za Milan: Da, pozvao sam Gattusa

Midhat Šljivak

Sandro Tonali danas je predstavljen kao novi igrač Milana.

Talentovani 20-godišnjak potpisao je za Rossonere do kraja sezone za 10 miliona eura, a Milan će imati šansu da ga za dodatnih 15 miliona eura otkupi od Brescije na kraju sezone.

Tonali je veliki navijač Milana i tvrdi da mu se ostvario san potpisom za ovaj klub.

"San mi se ostvario. To je san kojeg mnoga djeca imaju", rekao je Tonali.

On će u narednoj sezoni nositi dres sa brojem osam. Izabrao ga je zbog idola Gennara Gattusa, a aktuelnog trenera Napolija je pozvao kako bi dobio dozvolu da nosi ovaj broj.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Izabrao sam broj osam jer je značajan za klub. Nosio ga je čovjek koji je ispisao historiju kluba, Gattuso. Nazvao sam ga i pitao da li smijem uzeti broj, a on mi je odgovorio da uopšte ne trebam ni pitati za to i da samo dam sve od sebe", rekao je Tonali.

Mladi veznjak se smatra jednim od najvećih talenata italijanskog fudbala i nema dileme da je Milan dobio veliko pojačanje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.