Bh. veznjak nema dilemu

Pjanić tek doputovao u Barcelonu, a Cristiano Ronaldo neće biti oduševljen s onim što je izjavio

Endin Čaušević

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić u četvrtak je doputovao u Barcelonu i očekuje se da se ovih dana priključi treninzima katalonskog kluba.

Pjanić je s Barcelonom potpisao ugovor na četiri godine, a nakon što se oporavio od koronavirusa konačno je dobio dozvolu da doputuje u Španiju. Bh. veznjak je neočekivano propustio početak priprema, ali u izolaciji je vrijedno trenirao kako bi ostao u formi.

Očekuje se da će se bh. veznjak ovih dana priključiti treninzima novog kluba, a prije toga ponovo će biti testiran. Također, Barcelona je potvrdila da će Pjanić početkom naredne sedmice biti i zvanično predstavljen na Camp Nou kao novo pojačanje.

Bh. fudbaler je u četvrtak u noćnim satima doputovao u Barcelonu i izazvao je veliki interes javnosti. Na aerodromu ga je dočekao veliki broj novinara, a Pjanić je odmah po dolasku obukao majicu s oznakama novog kluba.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Također, poručio je da se u potpunosti oporavio od virusa, te da jedva čeka da upozna nove saigrače. No, odlučio je i "bocnuti" svog dojučerašnjeg saigrača iz Juventusa, Cristiana Ronalda, a takve izjave su uvijek najzanimljivije španskoj javnosti.

"Uvijek sam govorio da je ostvarenje snova igrati s Lionelom Messijem. Svi u Juventusu koji su igrali s njim su mi rekli da je on vanzemaljac i bez ikakve dileme on je za mene najbolji fudbaler svijeta i dat ću sve od sebe da pomognem njemu i ekipi", poručio je Pjanić po dolasku u Barcelonu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.