Neće igrati protiv Gimnastica

Barcelona večeras igra prijateljski meč i već sada se zna koga je Koeman definitivno otpisao

Endin Čaušević

Nova sezona španske La Lige počinje danas, ali Barcelona, Real Madrid i Sevilla će na teren tek u trećem kolu.

Klubovi koji su u avgustu igrali evropske mečeve dobili su više vremena za odmoru, te će prva dva kola naknadno odigrati. La Lige počinje danas, ali će i igrači Barcelone na teren.

Naime, Katalonci večeras igraju prijateljsku utakmicu protiv Gimnastica i to će biti prvi meč Ronalda Koemana na klupi ovog tima. Od Holanđanina se očekuje da preporodi ekipu, a neke promjene je već napravio.

Naravno, ono što je najviše iznenadilo javnost jeste činjenica da je prekrižio Luisa Suareza. Iako se prethodnih dana pisalo da bi Urugvajac mogao ostati u Barceloni čini se da od toga nema ništa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

RAC1 jutros piše da je Koeman poručio Suarezu da večeras uopšte neće biti u konkurenciji za meč i sve su šanse da je debakl protiv Bayerna (8:2) za njega bio oproštajni meč u dresu katalonskog kluba.

Ista sudbina važi i za Artura Vidala koji također večeras neće biti u konkurenciji za prijateljski meč protiv Gimnastica. Ovaj dvojac pregovara s klupom oko raskida ugovora, a kako stvari stoje obojica će put Serije A.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.