Foto - EPA

Trijumf Redsa

Spektakularan meč na Anfieldu: Leeds zabio tri gola, ali izgubio od šampiona

Midhat Šljivak

Liverpool je uz dosta muke pobijedio Leeds United  rezultatom 4:3 u susretu 1. kola engleske Premier lige.

Povratnički meč Leedsa nakon 16 godina van Premiershipa privukao je veliku pažnju. Odmah su išli na noge aktuelnom šampionu i pružili su fenomenalnu partiju, ali su ostali bez bodova. Junak je Mohamed Salah koji je zabio hat-trick.

Nije počelo dobro za čuvenog Marcela Bielsu i njegov tima. Koch je skrivio penal u četvrtoj minuti, a Mohamed Salah je pogodio sa 11 metara za 1:0.

Leeds odmah uzvraća. Jack Harrison u 12. minuti pogađa za 1:1, ali nije dugo trajala radost gostiju jer je već osam minuta kasnije Van Dijk bježi Kochu i pogađa za 2:1.

Gosti sa Elland Roada su igrali fenomenalno, a u 30. minuti ponovo dolaze do izjednačenja. Bamford koristi lošu reakciju Van Dijka i zabija za 2:2.

Ipak, samo tri minute kasnije Mo Salah ponovo pogađa za prednost od 3:2, što je bio rezultat nakon prvih 45 minuta.

U nastavku također dosta uzbuđenja. Pokušavao je Liverpool da riješi meč, ali Leeds je itekako bio opasan. To su pokazali u 66. minuti kada Klich postiže gol za 3:3.

Do kraja je šampion ipak uspio da dođe do pobjede. Salah je sa penala u 89. minuti postavio konačnih 4:3.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premier liga, 1. kolo:

Liverpool - Leeds 4:3

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.