Ne žele rizikovati

Koronavirus glavni razlog što Manchester United nije kupio Jadona Sancha

Edmir Škorić

Jadon Sancho sve je dalje od Manchester Uniteda, a navodno je strah od novog buktanja koronavirusa najveći razlog što engleski klub ne završava posao.

Učinak pandemije glavni je faktor u oklijevanju Manchester Uniteda da Borussiji iz Dortmunda plati 100 miliona funti za reprezentativca Engleske, prenose otočki mediji.

Neizvjesno je i dalje hoće li se i kada vratiti navijači na stadione, a osim toga postoji strah da će krenuti nova kriza. Klubovi su u sve težoj situaciji i United nije želio riskirati kupovinom talentovanog napadača iz Borussije.

United će izgubiti do 5 miliona funti za svaki meč odigran iza zatvorenih vrata, novac od sponzora bi mogao biti manji nego ranije, a i Unitedu niko ne garantuje da će izboriti Ligu prvaka koja takođe donosi velike prihode.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Većina klubova, pa tako i United, pričekat će da vide kako će se stvari odvijati, pa će nakon nekoliko sedmica, ako već bude potrebe, krenuti za velikim pojačanjima.

Transfer rok je produžen i svakako ima vremena. Navijači na Old Traffordu se nadaju da će Sancho na kraju ipak doći u Manchester, ali engleski velikan s pravom oklijeva s transferom i ne želi se dovesti u tešku situaciju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.