Poslao otrovne strijelice: Klopp opisao razliku između Liverpoola i ostalih rivala

Govorio o trenutnoj situaciji na fudbalskoj pijaci

Poslao otrovne strijelice: Klopp opisao razliku između Liverpoola i ostalih rivala

A. Čaušević

Juergen Klopp je u razgovoru za BBC Radio komentarisao trenutnu situaciji na fudbalskoj pijaci i objasnio glavnu razliku između Liverpoola i ostalih rivala. 

Redsi uopšte nisu puno trošili ovog ljeta, a kao glavni razlog za to Klopp je naveo različitosti između aktuelnog prvaka Engleske i većine najvećih protivnika.

"Mi smo drugačiji od ostalih jer su njihove gazde neke države ili oligarsi. Ne možemo sve promijeniti preko noći i ponašati se kao Chelsea. Čini se da je nekim klubovima nevažno koliko je budućnost nesigurna u ovom trenutku i to zašto što ih drže države ili oligarsi", rekao je Klopp.

U posljdnje dvije godine Liverpool je potrošio nešto više od 20 miliona eura. Za 13 miliona je stigao Kostas Tsimikas, Takumi Minamino je plaćen osam miliona, dok je defanzivac Sepp van den Berg koštao 1.5 miliona.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Mi smo drugačiji klub. Došli smo u finale Lige prvaka prije dvije godine, osvojili smo je prošle, a sada smo prvaci Engleske i to smo uspjeli zbog onog što jesmo", rekao je Klopp.

Inače, Chelsea je na nekoliko zvučnih pojačanja ovog ljeta potrošio 230 miliona eura zato ne čudi zašto Klopp šalje otrovne strijelcie prema Stamford Bridgeu.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dadopd
Klop je u pravu City i Celzi ce uvjek ostati plastika.
2 3
NKZ1922
Kmečanje se nastavlja
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi