Najavio defanzivniji nogomet

Ronald Koeman razočarao sve navijače Barcelone izjavom o načinu na koji će njegov tim igrati

Edmir Škorić

Iako je La Liga službeno započela ovog vikenda, Barcelona je sinoć odigrala svoj prvi kontrolni meč u predsezoni.

Katalonci će poput Reala i Atletica sedmicu dana kasnije krenuti sa ligaškim utakmicama, ali je tim Ronalda Koemana u subotu iskoristio slobodan prostor da odigra pripremni meč sa Gimnasticom i slavio je s 3:1.

Igrao je i Lionel Messi, Dembele, Griezmann i Coutinho su se upisivali u strijelce, sve to sada izgleda daleko bolje i pozitivnije nego ranije kada je izgledalo da će Argentinac otići iz kluba. Međutim, navijače je zabrinula izjava trenera Koemana nakon jučerašnje utakmice.

Koeman je igrao s formacijom 4-2-3-1 i najavio da će u novoj sezoni Barca igrati malo defanzivnije nego prije. To baš nije način na koji Barcelona dobija utakmice i osvaja trofeje, ali Koeman vjeruje da je trenutni tim takav i da će morati biti posvećeniji odbrambenoj fazi igre.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Možda je drugačije i malo defenzivnije od onoga što su navijači navikli vidjeti tokom godina, ali cilj je da se lopta pomiče, drži i pronađe prostor između linija i iza protivničkih veznih igrača", rekao je Kuman nakon meča.

"Mislim da momčad može igrati ovako, jer definitivno imamo vezne igrače s tom kvalitetom. Najvažnije je da nemamo povreda. Svi su igrali 45 minuta. Bilo je trenutaka dobrog intenziteta, ali i trenutaka koje moramo poboljšati, ali na kraju sam zadovoljan. Treniramo dvije sedmice, a imamo još dvije prije početka sezone za nas", dodao je trener Barcelone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.