Bordo klub odradio odličan posao

Kako je Sarajevo preduhitrilo Bordeaux i Standard? "Velika je to čast..."

Admin Čaušević

Sarajevo već neko vrijeme radi odličan posao na fudbalskoj pijaci te je trener Vinko Marinović često na slatkim mukama koje igrače uvrstiti u tim zbog jake konkurencije. 

Konkurenciju u redovima bh. šampiona prije nekoliko dana dodatno je pojačao Joachim Adukor koji se vratio na stadion Asim Ferhatović Hase nakon jednogodišnje avanture u Mađarskoj.

U razgovoru za francuske medije fudbaler iz Gane je otkrio kako je u međuvremenu bilo kontakta sa Bordeauxom i Standardom, ali je bh. prvak bio brži od klubova iz Francuske i Belgije.

"Čuo sam u medijima za Bordeaux, ali i da je bilo kontakta Sarajevo nije oklijevalo da mi pošalje ponudu i uključi me u svoj projekat. Uostalom, velika je čast kada te prate klubovi poput Bordeauxa i Standarda", rekao je Adukor za Leero Sport News.

"Nadam se da će doći moje vrijeme kada ću moći igrati u takvim šampionatima, u takvim klubovima", dodao je on.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"U fudbalu ponekad ništa ne možete predviditi sa sigurnošću da će se nešto desiti, ali ja sam osoba koja vjeruje i vjerujem u budućnost", poručio je Adukor.

Inače, Adukor se prošle sezone u dresu ekipe DVTK nije naigrao u prvenstvu Mađarske jer je upisao svega sedam nastupa. U prvom mandatu u bordo dresu odigrao je 39 utakmica na kojima je postigao tri pogotka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.