Iznenađenje na vrhu liste strijelaca Premijer lige!

Nakon nekompletnih sedam kola

Iznenađenje na vrhu liste strijelaca Premijer lige!

A. Čaušević

Premijer liga BiH je nastavljen za vikend poslije prve reprezentativne pauze ove sezone. U derbijima Sarajevo je s 4:2 pobijedilo Borac, dok je Željezničar u gostima bio bolji od Širokog Brijega s 0:1.

Odličan meč odigrali su Krupa i Sloboda, a pobjedu su slavili gosti s 2:3. Do prvog trijumfa ove sezone stigao je i Olimpik savladavši Velež s 2:1. Tuzla City je pobijedio Radnik s 1:0, dok je Zrinjski s 2:0 nadigrao Mladost.

U srijedu će Olimpik i Sarajevo odigrati zaostali meč 4. kola, a nakon nekompletnih sedam kola na vrhu liste strijelaca je prvo otkrovljenje sezone, Mustafa Mujezinović.

Mujezinović je do sada zabio 5 golova, obzirom da se radi o veznom igraču to što je fudbaler Željezničara trenutno prvi topnik prvenstva može se svakako stvarati iznenađenjem.

Interesantno ni prvi Mujezinovićevi pratitelji nisu klasični napadači. Po četiri gola imaju Obren Cvijanović, Benjamin Tatar i Stojan Vranješ.

Na tri gola su trenutno Said Husejinović, Alen Jurilj, Stefan Nikolić, Adnan Osmanović, Almedin Ziljkić.

Lista strijelaca:

5 golova - Mustafa Mujezinović (Željezničar)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

4 gola - Obren Cvijanović (Velež), Benjamin Tatar (Sarajevo) i Stojan Vranješ (Borac).

3 gola - Said Husejinović (Sloboda), Alen Jurilj (Široki Brijeg), Stefan Nikolić (Krupa), Adnan Osmanović (Olimpik), Almedin Ziljkić (Borac).

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BlueBoys
Dr Mustafa Mujezinovic. :D
13 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi