Želi ga Juventus

El Shaarawy pred transferom kojeg nije mogao ni sanjati

Endin Čaušević

Italijanski fudbaler Stephan El Shaarawy prije godinu dana iz Rome je prešao u kineski Shanghai Shenhua, ali ima želju da se vrati u Seriju A.

Ovaj 27-godišnji fudbaler ima ugovor na još dvije godine, no sve više se piše o tome da se El Shaarawy želi vratiti u Italiju. Prethodnih mjeseci povezivao se s nekoliko klubova, ali konkretnih ponuda nije bilo.

Međutim, jutros je Tuttosport sve iznenadio informacijama da se nekadašnji igrač Milana i Rome nalazi na meti Juventusa. Stara dama pored napadača želi dovesti i krilnog igrača, a El Shaarawy je jedan od fudbalera koji se nalazi na listi želja Andree Pirla.

Navodno, El Shaarawy je spreman na sve da se vrati u Seriju A, a transfer u Juventus sigurno nije mogao ni sanjati. Čak je poručio da će pristati na značajno smanjenje plate jer u Kini trenutno godišnje zarađuje 16 miliona eura.

Juventus je zainteresovan da dovede El Shaarawyja na jednogodišnju posudbu, a ukoliko on opravda očekivanja onda će razmišljati o otkupu njegovog ugovora.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.