Čeka se samo Milik: Poznato koliko će Džeko zarađivati u Juventusu i koji broj će zadužiti na dresu

Dijamant na korak od Stare dame

Čeka se samo Milik: Poznato koliko će Džeko zarađivati u Juventusu i koji broj će zadužiti na dresu

E. Čaušević

Mediji u Italiji sinoć su objavili da se poljski napadač Arkadiusz Milik nalazi na korak od transfera u Romu što znači da će Edin Džeko gotovo sigurno karijeru nastaviti u Juventusu.

La Gazzetta dello Sport objavila je sinoć da su Napoli i Roma dogovorili sve oko transfera Milika, te je još ostalo da Poljak pristane na odlazak u rimski klub. Roma će platiti Milika oko 25 miliona eura, a on na Olimpico stiže kao zamjena za Edina Džeku.

Džeko se već neko vrijeme povezuje s prelaskom u Juventus i navodno je već sve govorio sa Starom damom. No, transfer je bio stopiran zbog toga što Romi nisu išli pregovori baš najbolje što se tiče Milika.

No, sada kada je sve skoro završeno gotovo je sigurno da Džeko ide put Torina gdje će potpisati za Juventus. Roma bi trebala zaraditi oko 12 miliona eura za Dijamanta uključujući i bonuse.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Također, u italijanskim medijima jutros se piše da su Džeko i Juventus davno sve dogovorili što se tiče ugovora, te da samo čekaju Romu i dolazak Milika. Dijamant će potpisati ugovor na dvije sezone i u Juventusu će zadužiti dres s brojem devet.

Treba dodati da će Džeko u novom klubu zarađivati sedam miliona eura po sezoni što je za pola miliona manje nego što je imao u Romi. No, to sigurno nije problem za Džeku koji u Juventus ide kako bi se borio za trofeje i krunisao svoju blistavu karijeru na najbolji način.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Jupp
Kako ne kontate da je ovo sportski portal koji prenosi ovakve vijesti? Ako vam se ne svidja ova objava, preskocite brate, a ne serete kako objavljuju clanak po 100x, kako smaraju itd.. uvijek isto pisete/serete, nije SS izmislio ovu vijest, vec pisu Talijanski mediji !!!
11 3
Maestro
Ovo je po 100ti put da čitam neku vijest o prelasku Džeke u Juve a ništa do sad nije bilo tačno pa dajte kad budete imali konkretne dokaze onda objavite a ne ovako samo dezinformacije širite
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti