I dalje trenira odvojeno

Barcelona igra u srijedu, ali ne i Miralem Pjanić

Edmir Škorić

Bh. reprezentativac danas je zvanično predstavljen na Camp Nou stadionu, ali neće biti na raspolaganju Ronaldu Koemanu u srijedu.

Katalonci imaju još desetak dana do prve ligaške i ujedno prve zvanične utakmice u sezoni 2020/21, ali će u srijedu odigrati pripremni meč protiv Girone na stadionu Johan Curyff s početkom u 19 sati.

Ovaj duel propustit će povrijeđeni Ansu Fati, koji se povrijedio na jednom treningu i već je propustio duel s Gimnasticom, ali i Pjanić, koji je tek stigao i još uvijek trenira odvojeno.

Potražite više informacija na temu La Liga:

On je tek nedavno odbolovao koronavirus i postepeno će ulaziti u trenažni proces, ali očekuje se da bude potpuno spreman do početka La Lige i duela sa Villarrealom, baš kao i mladi Fati.

Koeman će računati na iste igrače kao i protiv Gimnastica, ali neće koristiti Luisa Suareza i Artura Vidala. Potonji i dalje traga za novim klubom, Vidal prelazi u Inter, dok se o Samuelu Umtitiju i dalje ništa ne zna niti je poznat njegov status.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.