Pjanić već prvi dan kupio navijače Barcelone: "Dobro se sjećam mog gola Realu..."

Prvo obraćanje novinarima

Pjanić već prvi dan kupio navijače Barcelone: "Dobro se sjećam mog gola Realu..."

S. Grebović

Miralem Pjanić danas je predstavljen kao novi fudbaler Barcelone.

Nakon što je predstavljen u prostorijama kluba, te nakon potpisa i izlaska na teren, na red je došlo i da se medijima po prvi put obrati novopečeni igrač katalnskog giganta.

"Hvala vam na dobrodošlici. Igrati ovdje činilo me uvijek ponosnim, još od malih nogu. Oduvijek sam maštao da ću jednog dana igrati u Barceloni. Biti dio ovog kluba je nešto nevjerovatno. Zahvalan sam na svemu što mi se desilo u karijeri i životu, a sada sam u najboljem klubu na svijetu. Ovo je veoma važna faza u mojoj karijeri", izjavio je Pjanić i nastavio:

"Prolazeći kroz svlačionicu, kroz tunel koji vodi na travnjak osjetio sam svu historiju kluba i šta on sve znači. Čast mi je što ću dijeliti svlačionicu s velikim šampionima", prve su riječi Pjanića kao igrača Barcelone.

Dotakao se i odlaska iz Juventusa, ali i bolnog poraza Barcelone od Bayerna u Ligi prvaka od 8:2.

"Odlazak iz Juvea bio je vrlo težak. Napustio sam sjajan klub, ali svakom igraču pa tako i meni bilo je potrebno novo iskustvo. Barca će opet biti sjajna. Dijeljenje svlačionice s Mesijem i sa svim ostalim igračima ostvarenje je sna! Ima noći, poput Bayerna, u kojima sve ide po zlu. I ja sam pretrpio velike poraze.".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pjanić nije mogao, a da se ne prisjeti gola koji je postigao igrajući za Lyon protiv Reala, koji je Kraljevskog kluba 2010. godine izbacio iz Lige prvaka.

"Savršeno se sjećam gola koji sam postigao protiv Real Madrida kada sam bio u Lyonu. Imam veliku naklonost prema tom klubu, aada sam usredotočen samo na Barçu, iako još jednom ističem, jako poštujem Real Madrid kao i Atletico koji će biti naši najveći rivali."

Top Komentari

felix__27
Ne sumnjam ja tebe,proigrat ćeš ti u Barci... De malo se spremi za S.Irske,uzmi malo Dzekine volje,htjenja!
12 0
Maestro
Sretno Mire budi na svom nivou kako znaš i zagarantovano ti je mjesto u ekipi
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi