Dijamant ipak pravi transfer?

Pregovori Juventusa i Rome traju, osim Džeke u posao uključen i jedan igrač Stare dame

Edmir Škorić

Definitivno je Edin Džeko u ovom trenutku najbliže Juventusu. Luis Suarez je, čini se, otpao i Stara dama više nema strpljenja.

Juventus mora hitno riješiti pitanje napadača jer prvenstvo počinje za nekoliko dana, a sada je fokus na Džeki, budući da od Suareza skoro da nema ništa jer on ne može dobiti dozvolu prije 5. oktobra.

Bosanac već dugo ima dogovor sa prvakom Italije o dvogodišnjem ugovoru vrijednom 7,5 miliona eura po sezoni, ali mu je transfer blokirao Poljak Arkadiusz Milik, koji je odbio ponudu iz Rima i ne želi iz Napolija preći u Romu.

Međutim, posljednje informacije iz Italije govore da su Juventus i Roma u pregovorima i da je Džeko u ovom trenutku "jako blizu" Torinu, ali u posao će biti uključen i bek Mattia de Sciglio.

On bi u Romu prešao na posudbu s tim da bi Vučica imala pravo otkupa ugovora na kraju sezone. Sada je važno i da De Sciglio prihvati na taj transfer i da prihvati ponudu Rome, čime bi stvari došle na prag realizacije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Italijanski novinar Romeo Agresti je pisao o tome i on je uvjeren da bi dogovor trebao biti postignut veoma brzo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.