Foto - EPA

Urugvajac ima posla

Zašto je Luis Suarez došao u Italiju?

Midhat Šljivak

Napadač Barcelone Luis Suarez doputovao je danas u Italiju.

Razlog njegovog dolaska nije nikakav transfer, iako se o tome pisalo dosta u prethodnom periodu, već će Urugvajac morati na testiranje za italijanski pasoš.

Njegova supruga je državljanka Italije. Suarez želi uzeti pasoš kako se više ne bi smatrao strancem u Evropi i danas će u Perigiju polagati test za državljanstvo.

Suarez se u proteklom periodu povezivao sa prelaskom u Juventus. Imao je dogovor sa Starom damom, ali su pregovori brzo propali jer se nije želio odreći odšteta koju je tražio u Barceloni.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nakon toga se desio i preokret. Trener Barcelone Ronald Koeman je poručio da će računati na njega u narednoj sezoni, ali da neće imati ništa protiv ako na kraju odluči otići.

Atletico Madrid i PSG se povezuju sa 33-godišnjim napadačem i vidjet ćemo šta će se desiti sa njim u narednom periodu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.