Plavi žele nova tri boda

Osim: Lakše je igrati sa Sarajevom nego sa Krupom

Samir Mlaćo

Nakon pobjede u Širokom Brijegu, nogometaši Željezničara sutra će ugostiti Krupu.

Plavi žele nova tri boda, a i u ovom meču će biti lišeni podrške svojih navijača koji još uvijek ne mogu na stadione.

Amar Osim se prvo dotakao susreti sa Mladosti Doboj Kakanj (0:1) sa jasnom nadom da se takav meč njegovom timu neće ponoviti.

"Nije to bilo podcjenjivanje. Protivnik je u tom meču bio super motiviran, imao plan igre kojeg se pridržavao, a generalno nije to da izgubiš od slabijeg i kaže podcijenio si ga. Ta utakmica može nam pomoći ako budemo pametni. Krupa je bolja od tadašnje Mladosti", kazao je Osim, te dodao.

"Krupa će igrati bez pritiska, a ako igdje imaju mogućnost da igraju bez opterećenja i bez obaveza da naprave rezultat to je ovdje protiv nas. Imaju i igrače koji su u stanju da naprave neke stvari koje mogu biti opasne protiv nas".

Plavi jasno žele tri boda.

"Svjesni su igrači da imamo tešku utakmicu i da nam može pomoći ova utakmica, jer onda ulazimo u seriju jakih utakmica. Lakše je igrati sa Sarajevo nego sa Krupom, jer ovdje moraš pobijediti. Poslije nas čeka zaostala utakmica sa Zrinjskim, pa i Tuzla City. Lako je tu motivirati igrače, a ove utakmice moraš malo više fokus prebaciti na pristup i pokušavanju da dadneš sve od sebe", dodao je Osim.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Meč na Grbavici igra se sutra od 20 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.