Liga prvaka

Barcelona bolja od Motora, Cindrić zadovoljan

Adnan Beganović

Rukometaši Barcelone su na otvaranju nove sezone u Ligi prvaka gotovali u Ukrajini kod Motor Zaporožja.

Slavila je Barcelona rezultatom 30:25. Sasvim očekivano, no u prvom dijelu domaći su se dobro držali. Na odmor su otišli sa dva gola zaostatka da bi Barcelona u drugom poluvremenu slomila njihov otpor.

Sa 10 postignutih pogodaka najefikasniji u redovima Barcelone bio je Aleix Gomez Abello, dok je hrvatski reprezentativac Luka Cindrić postigao pet.

Nakon meča Cindrić je između ostalog istakao da je utakmica bila zanimljiva i dosta teška za njega i njegove saigrače.

"Prije svega bih čestitao timu na pobjedi i na osvojenim bodovima. Utakmica je bila teška i zanimljiva ali na kraju smo zasluženo slavili. Dobro smo otvorili sezonu, ali godina je duga i ne smijemo se opuštati. Svjesni smo toga pa ćemo se nastaviti boriti i pokušat ćemo poboljšati našu igru", rekao je Cindrić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.